fbpx
sminktetoválás

5 dolog amit nem tudtál a sminktetoválásokról

Ha esetleg bizonytalan vagy, vagy lennének kérdéseid sminktetoválás témával kapcsolatban, hasznos lehet ez a blog.
Biztos sokatokat érdekel az alábbi pontokban összeszedett pár érdekesség.
Kezdjük is egy gyakran feltett kérdéssel.

Sminktetoválás tartóssága

Bármilyen sminktetoválásról legyen szó, fontos tudni hogyha jó minőségű pigmenttel készítik, nem lehet tartósabb 2-3 évnél. Az Európai Unió területén az egészség védelme érdekében rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak a pigmentekre 2022-től, és ennek a minősítésnek megfelelő pigmentek összetételükből adódóan nem is képesek tovább bennmaradni a bőrben.
Szükséges frissíteni az adott területet általában évente, két évente, ez természetesen attól is függ, hogy a vendég mit szeretne.
Nem kötelező a frissítés! 

Minden esetben szükséges a korrekció a sminktetoválásnál!

Miért is?
A sminktetoválások két lépcsősök. Első alkalommal megtörténik a konzultáció és a tetoválás. Rá egy hónapra pedig a korrekciós kezelés, amiért nálunk nem kell külön fizetned, a sminktetoválásnak az ára tartalmazza ezt a kezelést. 
Előfordulhat, hogy a pigment nem egyenletesen maradt bent a bőrben az első kezelés után, ilyenkor ezt lehet pótolni. 
Ha szeretnél erősebb színt, vagy a formáján még minimálisan változtatni, ezt a korrekciónál tudjuk megtenni. Az első tetoválás alkalmával inkább mindig egy világosabb és szolidabb tetoválást készítünk, mert a kevésből még tudunk többet varázsolni, de fordítva ez nem működik. 

Milyen anyagokat, eszközöket használunk a tetoválás során?

  •  Pigmenteket

Az egyik legfontosabb, hogy a sminktetováló akihez elmegyünk, milyen pigmenttel dolgozik. Alap esetben legalább két fontos szabályzásnak kell megfelelnie a jelenleg használt pigmenteknek. Ezek a szabályozások biztosítják hogy a festékanyagok ne tartalmazzanak egészségkárosító anyagokat, illetve minél kevesebb allergén anyagot tartalmazzanak. Léteznek organikus (szénlánc alapú) pigmentek illetve nem organikus pigmentek (érc oxid alapú) pigmentek. Ezeket minden esetben szintetikus úton állítják elő laboratóriumi körülmények között. A minőséget nem az összetétel határozza meg elsődlegesen hanem az alapanyagok forrása, tisztasága illetve a gyártási folyamat határozza meg. A sminktetováló pigmenteknél nagyon igaz a régi mondás: “Olcsó húsnak híg a leve.” 

  • Tetováló gépet és tűket

Nagyon fontos hogy a tetováló gépek és tűk csak EU-s minősítéssel rendelkezhetnek. Jó minőségű tűk minden esetben speciális orvosi acélból készülnek, valamint gamma sugárral sterilizálják őket. 
Bizonyos technikáknál a tetováló akár 3-4 féle különböző tűt is használ.
A tetováló gépeknél fontos, hogy a tetoválást készítő szakember jó minőségű, vibráció mentes kimondottan speciális sminktetováló géppel dolgozzon, mert csak ezek biztosítják a megfelelő festékbevitelt és a minimális traumát amit a vendég fájdalomérzésként él meg.

  • Érzéstelenítőt

Az érzéstelenítés során elő, szükség esetén kezelés közbeni érzéstelenítőket használunk. Ezek általában lidocaint, epinefrint tartalmazó krémek vagy gélek. 
A mai finom technika, jó minőségű pigmentek és gépek mellett nagyon ritkán van szükség érzéstelenítő termékek használatára.

Ami nagyon sok embert foglalkoztat…Fáj a sminktetoválás?

A sminktetoválás alapvetően nem fájdalmas, természetesen ez attól is függ, hogy a vendégnek milyen magas/alacsony a fájdalomküszöbe. 
A mai gépek, és technikák mellett nem szabad hogy fájdalmas legyen a tetoválás.
Erre a célra használt érzéstelenítő krémekkel természetesen tudjuk enyhíteni a fájdalmat. 
Így tehát használunk érzéstelenítőt amennyiben szükséges, maximum 5-6% hatóanyaggal rendelkező készítmény az amit javaslunk, mert ha ennél nagyobb hatóanyag tartalommal rendelkezik, megkeményíti a bőrt, a szövetet, így a szakember dolga sokkal nehezebb lesz. Finom technikával egy megkeményedett bőrön sokkal nehezebben tudunk dolgozni.

Érdemes-e nyáron sminktetoválást készíttetni?

Gyakran merül fel ez a kérdés – íme szakértőnk válasza:

Minden évszakban lehet sminktetoválást készíteni, csak a megfelelő UV védelemmel kell ellátni! Ez az egyik legfontosabb szabály, legyen szó friss vagy régebbi tetoválásokról. Minden esetben elmondjuk vendégeinknek, hogy a naptól legalább 10-14 napig óvni kell a friss tetoválást, ezután pedig napvédő használata javasolt, így hosszabb ideig gyönyörködhetünk tetoválásunkban. 
Nyáron a kezelés időpontját annak megfelelően kell megtervezni, hogy tervezett nyaralás van-e. Amennyiben van, gyógyulás után minimum 2 héttel szabad direkt napra menni vagy sós tengervízben áztatni. Ilyen esetben is óvni kell a tetoválást!

Rólunk mondták

Kamondi Flóra
Tovább olvasom
Melinda egy nagyon profi szakember! Természetes hatású tetoválásokra törekszik és igényes munkák kerülnek ki a kezei alól! A legjobb,legkedvesebb,legfelkészültebb szakember akivel eddig találkoztam. Alázatos a munkájában és mindig a vendég az első számára. Törekszik arra,hogy egyre jobb legyen és egyre nagyobb sikereket érhessen el. Engem nagyon hasznos tanácsokkal látott el és a régi erős sminktetoválásomat tüntette el gyorsan és fájdalommentesen. Az új tetoválásomnak köszönhetően újra lágy és természetes arc néz vissza rám a tükörbe. A szalonja exkluzív, igényes, tiszta , stílusos, egy külön élmény betérni oda. A profizmus itt kezdődik!!!! Mindenkinek ajánlom!
Csejtei Hajnalka
Tovább olvasom
Tegnap készítette el Melinda szálas technikával a szemöldök tetoválásomat. Nagyszerű szakember, ajánlani tudom mindenkinek, mert kiváló ízléssel készíti el a hozzád illlő formát. Nagyon boldog vagyok, hogy őt választottam!
Kiss Alexandra
Tovább olvasom
Melinda szálas szemöldök tetoválást készített nekem. Nagyon tetszik a végeredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek! ☺️
M Mariann
Tovább olvasom
Melinda minden szempontból a legjobb választás. Művész, maximalista, professzionalista, jó ember. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeretné megtartani a természetességet, de tökéletesítve Melinda keze által.
Papp-Budavári Krisztina
Tovább olvasom
Melinda rendkívül kedves, és remek szakember! Bátran ajánlom! Öröm hozzá visszajárni!
Varga Szilvia
Tovább olvasom
Melinda nagyon jó szakember, rendkívül kedves és precíz. Ajánlom mindenkinek.
Nagy Fruzsina
Tovább olvasom
Túlzás nélkül a legjobb a szakmában! Örülök, hogy rátaláltam, az elrontott csúnya szemöldökömből valami csodát varázsolt! Öröm hozzá visszatérni.☺️
Almási Edit
Tovább olvasom
Melinda maga a stílus és elegancia. Ezt tükrözi mind a szalon ahová belépünk illetve minőségi, professzionális munkája is.
Előző
Következő

Hasonló bejegyzések