fbpx

Mire kell figyelni, amikor sminktetoválót választunk?!

Gáspár Melinda sminktetováló

Gáspár Melinda nemzetközi szinten elismert sminktetováló, és orvosi esztétikai tetoválóművész, 12 éve dolgozik a szakmában. Professzionális sminktetováló képzéseket tart számos országban. Ő úgy látja, hogy sajnos a szépülni vágyó vendégeket – ha nem elég körültekintőek – könnyű megvezetni és egy gyenge minőségű pigment, egy téves színválasztás, vagy egy kevésbé „finom” kézzel végzett kezelés évekre megkeserítheti az életüket.

Magyarországon jelenleg bárki lehet sminktetováló, és bárki oktathat is, aki elvégzi a kozmetikus képzést, majd utána elsajátíthatja a „szakmát” akár egy 2-3 napos kurzuson. Melinda tanácsa, ha el akarjuk kerülni a kellemetlenségeket, hogy tájékozódjunk alaposan a választott szakember munkáiról. Ha túl sok a fotosoppolt, tökéletes, bőrhiba nélküli fotó, az gyanús. A vendégek kb. 10 százaléka kerül ki a 20 év körüli korosztályból, akiknek szinte makulátlan a bőrük. A pórusok, apróbb ráncok, bőrhibák látszanak a fotókon egy bizonyos kor felett. Ha ezeket kiretusálja a sminktetováló, ezáltal megtéveszti a vendéget. Ezért sokszor nehéz a megfelelő sminktetoválót kiválasztani.

Mire kell figyelni, ha sminktetoválót választunk ?!

A legtöbb sminktetováló közvetlenül beavatkozás utáni látványos fotókat tölt fel, ahol még erőteljesebb a szín, holott gyógyult állapotban a színárnyalat bizonyos mértékben visszaesik, de erről már kevesen „nyilatkoznak”. Az is kérdéses lehet, megfelelnek-e a festékek az EU-s szabványoknak – sokan dolgoznak ugyanis olcsón beszerezhető, gyenge minőségű pigmentekkel. A rossz minőségű pigment allergiás reakciót válthat ki, súlyosabb esetben pedig egészségkárosodást okozhat. A szabály az, hogy mindig a vendég előtt nyitjuk fel az eljáráshoz használatos eszközt tartalmazó csomagolást. Ha ez a lépés hiányzik, az ismét egy árulkodó jel szerinte.

Sokszor kell más sminktetováló után javítani…

Elmesélte, előfordul, hogy hetente 10 vendég is érkezik hozzájuk azzal a kéréssel, hogy javítsák ki más sminktetoválók munkáit. Úgy látja, nem minden a név és a szakmában eltöltött idő, van, hogy valaki „durva” kézzel dolgozik, ezért hegesedik a vendég szemöldöke, a szervezetet ért sokk miatt feldagad a szája, vagy gyenge minőségű pigmenteket használ. Melinda véleménye szerint a szép, igényes sminktetoválás olyan, hogy első pillantásra nem észrevehető, ugyanis az erdetihez hasonló állapotot állítjuk vissza, a természetesség jegyében. Egy realisztikus sminktetoválás harmóniában van az arccal, és különböző alkalmakhoz, napszakhoz illően sminkelhető. Ha szinte „üvölt”, hogy tetovált a szemöldök, kontúrozott a száj, az már a múlté, a jövő sminktetoválása a realisztikus hatás, az igényes szakember ilyeneket készít – tette hozzá Melinda. Hát nem is egyszerű feladat, rengeteg dolgot kell figyelembe venni, amikor sminktetoválót választunk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

Rólunk mondták

Kamondi Flóra
Read More
Melinda egy nagyon profi szakember! Természetes hatású tetoválásokra törekszik és igényes munkák kerülnek ki a kezei alól! A legjobb,legkedvesebb,legfelkészültebb szakember akivel eddig találkoztam. Alázatos a munkájában és mindig a vendég az első számára. Törekszik arra,hogy egyre jobb legyen és egyre nagyobb sikereket érhessen el. Engem nagyon hasznos tanácsokkal látott el és a régi erős sminktetoválásomat tüntette el gyorsan és fájdalommentesen. Az új tetoválásomnak köszönhetően újra lágy és természetes arc néz vissza rám a tükörbe. A szalonja exkluzív, igényes, tiszta , stílusos, egy külön élmény betérni oda. A profizmus itt kezdődik!!!! Mindenkinek ajánlom!
Csejtei Hajnalka
Read More
Tegnap készítette el Melinda szálas technikával a szemöldök tetoválásomat. Nagyszerű szakember, ajánlani tudom mindenkinek, mert kiváló ízléssel készíti el a hozzád illlő formát. Nagyon boldog vagyok, hogy őt választottam!
Kiss Alexandra
Read More
Melinda szálas szemöldök tetoválást készített nekem. Nagyon tetszik a végeredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek! ☺️
M Mariann
Read More
Melinda minden szempontból a legjobb választás. Művész, maximalista, professzionalista, jó ember. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeretné megtartani a természetességet, de tökéletesítve Melinda keze által.
Papp-Budavári Krisztina
Read More
Melinda rendkívül kedves, és remek szakember! Bátran ajánlom! Öröm hozzá visszajárni!
Varga Szilvia
Read More
Melinda nagyon jó szakember, rendkívül kedves és precíz. Ajánlom mindenkinek.
Nagy Fruzsina
Read More
Túlzás nélkül a legjobb a szakmában! Örülök, hogy rátaláltam, az elrontott csúnya szemöldökömből valami csodát varázsolt! Öröm hozzá visszatérni.☺️
Almási Edit
Read More
Melinda maga a stílus és elegancia. Ezt tükrözi mind a szalon ahová belépünk illetve minőségi, professzionális munkája is.
Previous
Next

Hasonló bejegyzések