fbpx
hegkezelés

Hegek korrekciós kezelése

Hogyan alakul ki, milyen a jó és rossz heg?

Egy heg több okból alakulhat ki. A legismertebb hegek az égési, műtéti, vagy balesetből származó hegek. Ezeknek is több fajtája ismert. Megkülönböztetünk többféle plasztikai hegeket. Például hasplasztika, lip lift, face lifting, mell kisebbítő vagy nagyobbító műtétek, valamint szemhéj plasztika.

Miért lesz csúnya a heg és mikor tudjuk korrigálni?

Minden esetben szükséges legalább fél évet-egy évet várni a műtét után, de az is előfordulhat, hogy több évre van szükség ahhoz, hogy a bőr regenerálódjon. Amikor kellően kifehéredett a heg, akkor lehet elkezdeni a tetoválást.  Minden szövetsérülés hegképződéssel gyógyul, de a hegek megjelenési formája és viselkedése különböző.

Ugyanazon a testen más hegképződés várható a háton, a nyakon vagy az arcon. Ha az irha mélyebb szintje tangencionálisan sérül, és másodlagos sebgyógyulással gyógyul, vaskos, úgynevezett hypertrophiás hegesedés alakul ki, amit leggyakrabban mély másodfokú égésnél tapasztalunk.
Hegek alakulhatnak ki, ha a sebgyógyulás feltételei nem ideálisak. A heg minőségét lényegesen befolyásolja annak varrása. Ha nem megfelelően történik, a jó varrattechnika is látványos heggel járhat. A leggyakrabban alkalmazott csomós öltések jó metszésvezetés mellett gyógyulhatnak szépen, de a bőrön való varrat átvezetésnek megfelelően úgynevezett létra maradhat vissza.

Ennek teljes korrekciója csak az egész érintett bőrterület eltávolításával, és a seb plasztikai sebészeti varratával lehetséges. A bőr feszességétől függően azonban ezek a létrák nem mindig vehetők ki teljes mértékben. Az esztétikailag, vagy funkcionálisan zavaró hegek átalakítása gyakran sokkal hosszabb heget eredményez. Ez azonban úgy van elkészítve, hogy kevésbé látható, vagy sokkal vékonyabb az előzőnél, és a korábbi heg húzása által gátolt mozgást visszaadja. Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy egy heg 100%-ig nem tüntethető el, és a heg milyenségét nagymértékben alkati tényezők befolyásolják. Ez az oka a keloid képződésnek is, melynek korrekciója a legnagyobb odafigyelés mellet is csak igen csekély eredménnyel kecsegtet. Általában elmondható, hogy esztétika okból tinédzser korban csak nagyon indokolt esetben végzünk heg korrekciót, kizárólag szülői beleegyezéssel!
Sajnos tudomásul kell venni, hogy jelen tudásunk szerint minden heg meglátszik, és 100% ig nem tüntethető el. Ezért nagyon fontos, hogy a páciens tudatában legyen annak, amikor valamilyen sebészeti beavatkozás mellett dönt, hogy elhatározása visszafordíthatatlan következményekkel jár.
Ezekben az esetekben a láthatatlan esztétikai hegek korrekciója a pigmentálás, ami hosszú évekre megoldást nyújt a vendégnek!

Rólunk mondták

Kamondi Flóra
Tovább olvasom
Melinda egy nagyon profi szakember! Természetes hatású tetoválásokra törekszik és igényes munkák kerülnek ki a kezei alól! A legjobb,legkedvesebb,legfelkészültebb szakember akivel eddig találkoztam. Alázatos a munkájában és mindig a vendég az első számára. Törekszik arra,hogy egyre jobb legyen és egyre nagyobb sikereket érhessen el. Engem nagyon hasznos tanácsokkal látott el és a régi erős sminktetoválásomat tüntette el gyorsan és fájdalommentesen. Az új tetoválásomnak köszönhetően újra lágy és természetes arc néz vissza rám a tükörbe. A szalonja exkluzív, igényes, tiszta , stílusos, egy külön élmény betérni oda. A profizmus itt kezdődik!!!! Mindenkinek ajánlom!
Csejtei Hajnalka
Tovább olvasom
Tegnap készítette el Melinda szálas technikával a szemöldök tetoválásomat. Nagyszerű szakember, ajánlani tudom mindenkinek, mert kiváló ízléssel készíti el a hozzád illlő formát. Nagyon boldog vagyok, hogy őt választottam!
Kiss Alexandra
Tovább olvasom
Melinda szálas szemöldök tetoválást készített nekem. Nagyon tetszik a végeredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek! ☺️
M Mariann
Tovább olvasom
Melinda minden szempontból a legjobb választás. Művész, maximalista, professzionalista, jó ember. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeretné megtartani a természetességet, de tökéletesítve Melinda keze által.
Papp-Budavári Krisztina
Tovább olvasom
Melinda rendkívül kedves, és remek szakember! Bátran ajánlom! Öröm hozzá visszajárni!
Varga Szilvia
Tovább olvasom
Melinda nagyon jó szakember, rendkívül kedves és precíz. Ajánlom mindenkinek.
Nagy Fruzsina
Tovább olvasom
Túlzás nélkül a legjobb a szakmában! Örülök, hogy rátaláltam, az elrontott csúnya szemöldökömből valami csodát varázsolt! Öröm hozzá visszatérni.☺️
Almási Edit
Tovább olvasom
Melinda maga a stílus és elegancia. Ezt tükrözi mind a szalon ahová belépünk illetve minőségi, professzionális munkája is.
Előző
Következő

Hasonló bejegyzések