fbpx

Vitiligo – Sport – Esztétika = Kényelem!

Ez a vendégem egy fiatal sportoló, akinek a vitiligo nem csupán esztétikai szempontból keserítette meg az életét. Évekig próbálkozott különféle megoldásokkal, hogy elfedje a bőrén megjelenő foltokat.

Sajnos ezek az eszközök (alapozók, krémek stb.) nem bizonyultak hatékonynak, mivel edzés közben leizzadta őket. Ez meglehetősen kényelmetlenné tette a mindennapjait.

A mi kultúránkban az arcunk az egyetlen olyan testrészünk, melyet nem fedünk el. Ennélfogva a vitiligós foltokkal nap mint nap szembe kell nézni, melyek legtöbb esetben az arcon jelennek meg először.

Ez a fiatalember – teljesen érthető módon – hosszú távú és tartós megoldást keresett, hogy zavartalanul végezhesse az edzéseit és élhesse hétköznapjait.

Nagyon messziről érkezett hozzám. Több órás autóutat vállalt azért, hogy igénybe vehesse a kezelést. Kétszer volt nálam. Az első alkalommal megtörtént maga a kezelés, a második alkalommal sor került a gyógyult állapot utáni korrekcióra.

A korrekció azért fontos, mert ekkor látjuk, hogyan épült be a bőrbe a festék. Ilyenkor lehet még változtatni a színárnyalatokon.

A vitiligo camouflage (elfedés) technika alkalmazása során a pigmenteknek a bőrbe való beépülése más, mint egy szemöldöktetoválásnál. Ennek oka az, hogy vitiligo tetoválás esetén speciális festékekkel dolgozunk, amelyeket kimondottan ezekre a területekre fejlesztettek ki.

Ennek a munkának az alapja a színelmélet. Rendkívül fontos, hogy jól válasszuk meg a színt, melyet a bőrbe juttatunk. A vitiligós foltot az egészséges bőrhöz kell hozzáigazítani.

A hosszú távú eredményesség is fontos! Nem megfelelő színválasztás esetén a bőrbe juttatott pigment idővel elszíneződhet, akár narancssárgává is válhat. Ezt nagyon fontos elkerülni, mert az így elszíneződött tetoválást nem tudjuk korrigálni.

A fotón jól látható a megfelelő színválasztás eredménye. A bőrfelület esztétikai helyreállítása tökéletesen sikerült. Így sokkal kényelmesebbé is váltak ennek a fiatal sportolónak mindennapjai, mert nem kell nap mint nap azzal foglalkoznia, hogyan fedje el bőrén a foltokat.

Nem kell, hogy a vitiligo megkeserítse a hétköznapokat! A sminktetoválás tartós megoldást jelent, hogy vitiligóval is teljes lehessen az élet!

Ha tetszett a cikk és egyetértesz azzal, hogy „erről mindenkinek tudnia kellene, aki vitiligóval küzd”, kérlek segíts nekik egy megosztással!

Rólunk mondták

Kamondi Flóra
Tovább olvasom
Melinda egy nagyon profi szakember! Természetes hatású tetoválásokra törekszik és igényes munkák kerülnek ki a kezei alól! A legjobb,legkedvesebb,legfelkészültebb szakember akivel eddig találkoztam. Alázatos a munkájában és mindig a vendég az első számára. Törekszik arra,hogy egyre jobb legyen és egyre nagyobb sikereket érhessen el. Engem nagyon hasznos tanácsokkal látott el és a régi erős sminktetoválásomat tüntette el gyorsan és fájdalommentesen. Az új tetoválásomnak köszönhetően újra lágy és természetes arc néz vissza rám a tükörbe. A szalonja exkluzív, igényes, tiszta , stílusos, egy külön élmény betérni oda. A profizmus itt kezdődik!!!! Mindenkinek ajánlom!
Csejtei Hajnalka
Tovább olvasom
Tegnap készítette el Melinda szálas technikával a szemöldök tetoválásomat. Nagyszerű szakember, ajánlani tudom mindenkinek, mert kiváló ízléssel készíti el a hozzád illlő formát. Nagyon boldog vagyok, hogy őt választottam!
Kiss Alexandra
Tovább olvasom
Melinda szálas szemöldök tetoválást készített nekem. Nagyon tetszik a végeredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek! ☺️
M Mariann
Tovább olvasom
Melinda minden szempontból a legjobb választás. Művész, maximalista, professzionalista, jó ember. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeretné megtartani a természetességet, de tökéletesítve Melinda keze által.
Papp-Budavári Krisztina
Tovább olvasom
Melinda rendkívül kedves, és remek szakember! Bátran ajánlom! Öröm hozzá visszajárni!
Varga Szilvia
Tovább olvasom
Melinda nagyon jó szakember, rendkívül kedves és precíz. Ajánlom mindenkinek.
Nagy Fruzsina
Tovább olvasom
Túlzás nélkül a legjobb a szakmában! Örülök, hogy rátaláltam, az elrontott csúnya szemöldökömből valami csodát varázsolt! Öröm hozzá visszatérni.☺️
Almási Edit
Tovább olvasom
Melinda maga a stílus és elegancia. Ezt tükrözi mind a szalon ahová belépünk illetve minőségi, professzionális munkája is.
Előző
Következő

Hasonló bejegyzések