fbpx
Stria eltüntetése szakszerűen

Hegek eltüntetése, stria eltüntetése

A tetoválás egyre kevésbé jelent stigmát, és egyre népszerűbb a legkülönfélébb korosztályok körében. Aki különböző mintákkal díszítené bőrét, általában ki szeretne tűnni a tömegből. Van azonban, akinek nem önkifejezés miatt van szüksége tetoválásra, hanem meglévő hegeit, bőrhibáit szeretné eltüntetni velük. Az orvosi tetoválás azok számára jelent megoldást, akik nem mintákkal szeretnék eltakarni bőrhibáikat, hanem bőrük természetes színével megegyező árnyalatokkal tennék kevésbé észrevehetővé azokat.

Hegek eltüntetése tetoválással

Egy műtét, baleset vagy égési sérülés óriási megterhelést jelent a szervezetnek, ráadásul az utánuk maradó nyomok akár örökké emlékeztetnek a kellemetlen eseményre. Vannak, akik szeretnék megtartani ezeket a nyomokat, ám többségben vannak azok, akik inkább szabadulnának tőlük. Van megoldás: a begyógyult, már kifehéredett vagy elsötétedett hegek tetoválással elfedhetők, az észrevehetőségük nagy mértékben csökkenthető. Majdnem mindegy, hogy balesetből, műtétekből fennmaradó hegek arcról vagy más testtájékról való eltüntetése a cél, speciális technikámmal ez szinte minden esetben lehetséges. A műtéti hegeket különböző csoportokba tudjuk sorolni. 

Hasplasztika utáni hegek korrekciója
Legtöbb esetben bőrfelesleg, megnyúlt, szétvált hasizom következtében végzik a műtétet, ami után a köldök alatti sávban egy hosszanti vágást végeznek. A műtét után fél évvel-egy évvel már lehet a hegeket korrekciózni orvosi tetoválással.

Mell kisebbítés vagy nagyobbítás utáni hegek korrekciója
Ebben az esetben is többféle módon végezhetőek a plasztikai műtétek. Legyen szó komplett T vonalról, areola körvonalról, vagy a mell alatti hegekről.

Face liftingből adódó hegek
A műtét során a megnyúlt, felesleges bőrt távolítják el, ami után hegek maradhatnak az arc két oldalán, a fül vonalában.

Lip lift kezelés utáni hegek
A Lip lift kezelés során az orr és felső ajak közötti távolság csökkenthető. Sokan azért választják ezt a kezelést, hogy felső ajkuk ezáltal dúsabbnak hasson. Közvetlenül az orr alatt szokott kisebb méretű heg maradni.

Szemhéj plasztika utáni hegek
Egyre gyakoribb műtéti eljárás, ami során a megereszkedett, elvékonyodott, szemre lógó felesleges bőr részt távolítják el. A műtét miatt kialakult legtöbb esetben vékony szemhéjon látszó heg könnyedén elfedhető tetoválással.

Endometriózis műtét utáni hegek
Ez a nőket érintő betegség egyre gyakoribb manapság. Jelenleg még nem gyógyítható, így a legtöbb esetben műtét szükséges, ami után maradandó heg keletkezik a hason. Amint a heg meggyógyult, orvosi tetoválással elfedhető. 

Császármetszés következtében létrejött hegek
Sokakat zavar a szülés után fennmaradt hegek látványa. Amint eltelt 6 hónap, 1 év, gyönyörűen korrigálhatók.

Stria eltüntetése tetoválással

A különböző hegek mellett gyakori, amikor valaki a bőrén megjelenő striákat szeretné eltüntetni. A striák megjelenése a testsúly hirtelen megnövekedésének vagy csökkenésének az eredménye – terhesség, gyors hízás és fogyás vagy gyors kamaszkori növekedés is okozhatja. Ilyen esetekben a bőr megnyúlik, és a bőrhúzódás miatt vonalszerű hegek jelennek meg a bőrön, amelyek hagyományos módszerekkel kevés eredménnyel tüntethetők el. Szerencsére az orvosi tetoválás a striák fehéres színének megváltoztatásával komoly eredményeket tud felmutatni a megjelenés javítása terén.

Az orvosi tetoválás módszere

Legyen szó hegekről vagy striákról, az orvosi tetoválás folyamata hasonló. A bőrhibák elsősorban a hegek és a többi bőrfelület színének eltérése miatt látványosak, ezért a megfelelő szín kikeverése után a hegeket, a bőr színével megegyező színűre tetováljuk. Az orvosi tetoválás során speciális pigmenteket, festékanyagot juttatunk a bőrbe a saját fejlesztésű technikáimmal. Itt a technológia sokszor jelentősen eltér a megszokott sminktetováló módszerektől, ezért csak referenciával rendelkező szakemberhez szabad fordulni.

Amennyiben bármilyen kérdése van, forduljon kollégáinkhoz! Amennyiben érdeklik sminktetováló képzéseink, tekintse meg a részleteket!

További képek a orvosi tetoválásokról a GALÉRIÁBAN

Gyakran ismételt kérdések a hegek, stria eltüntetése kapcsán

 

Mitől alakulnak ki a striák?
A striák akkor alakulnak ki, ha hirtelen testsúlyváltozás következik be. Gyors fogyás vagy hízás, illetve terhesség esetén a bőr nem tudja megfelelően követni az alak megváltozását, így repedések jelenhetnek meg rajta.

Eltűnhetnek maguktól a striáim?
Bár a striák idővel elhalványulhatnak, és bizonyos esetekben nem olyan látványosak, ám teljesen nem tűnnek el természetes módon.

Létezik olyan krém, ami eltűntetheti a striákat?
Bár sok készítményt hirdetnek, egyetlen krém vagy gyógyszer sem tudja hatásosan eltűntetni a striákat.

Hogy működik az orvosi tetoválás?
A striák elsősorban a bőr többi részétől való eltérő színük miatt olyan látványosak és zavaróak. Az orvosi tetoválás a bőr természetes színével azonos árnyalatúra színezi a repedéseket, így elősegítve ezek fedését.

Van olyan testrész, ahol kevésbé hatékony az orvosi tetoválás?
A striák a combon, a csípő-, illetve a fenéktájékon a leggyakoribbak, sebhelyek ugyanakkor mindenhol előfordulhatnak. A bőrhibák tetoválással történő javítása, a striák és hegek eltűntetése valójában nem a testtájéktól, sokkal inkább a stria vagy heg kiterjedésétől, mélységétől függ, azonban orvosi tetoválással még a leglátványosabb bőrhibák megjelenése is nagy mértékben javítható.
Képes valóban egységes hatást kelteni az orvosi tetoválás?
Igen, lehetséges a bőr természetes színével megegyező árnyalatok kikeverése, így a striák szinte láthatatlanná tehetők. Az eredmények 80-90%-osak.

Mikor lehet hegtetoválást végezni?
Friss heget nem lehet tetoválni, addig szükséges várni, amíg a heg teljesen ki nem fehéredik, ez nagyjából 6 hónap, de lehet az 1 év is, mindez bőrtől függ. Amennyiben a heg vörös, rózsaszín, vagy még változik a színe, szükséges várni a tetoválással az egészséges és tökéletes végeredményért.

Napozhatok orvosi tetoválás után?
Természetesen a tetoválás elkészítése utáni időszakban be kell tartani bizonyos egészségügyi szabályokat, melyek között szerepel a napozás kerülése. Nem ajánlott direkt napoztatásnak kitenni a kezelt területet. Fontos tudni, hogy bár a természetes bőrszín változik a napozás során, a tetoválás színe ezt nem követi, ugyanakkor a hegek vagy a striák színe sem, így napozás után is kevésbé lesznek látványosak a bőrhibák, mint a tetoválást megelőzően. Amennyiben napozás mellett dönt, javasolt minimum 50-es faktorú napvédő használata.

Milyen időszakban érdemes orvosi tetoválást csináltatni?
A striák, illetve a hegek korrigálása akkor a leghatékonyabb, ha a bőr a legtermészetesebb árnyalatát mutatja, így ajánlott a napozós időszak előtt elvégezni az eljárást. De ugyanúgy végzünk tetoválást a nyári időszakban is. 10. Fájdalmasabb a hegtetoválás, mint más orvosi tetoválás? A kezelésekkor minimális a fájdalom, mivel finom technikával dolgozunk. De nyilván mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így van aki jobban megérzi.

Hány kezelésre lesz szükségem?
Kisebb bőrhibák akár már egy beavatkozással is eltüntethetők. Az orvosi tetoválások esetében előfordulhat, hogy a kezelést és a korrekciót követően szükséges lesz még egy alkalom, de van olyan is, mikor két kezelés is elegendő.