fbpx

Hegek eltüntetése, stria eltüntetése

Striák elfedése

A tetoválás egyre kevésbé jelent stigmát, és egyre népszerűbb a legkülönfélébb korosztályok körében. Aki különböző mintákkal díszítené bőrét, általában ki szeretne tűnni a tömegből. Van azonban, akinek nem önkifejezés miatt van szüksége tetoválásra, hanem meglévő hegeit, bőrhibáit szeretné eltüntetni velük. Az orvosi tetoválás azok számára jelent megoldást, akik nem mintákkal szeretnék eltakarni bőrhibáikat, hanem bőrük természetes színével megegyező árnyalatokkal tennék kevésbé észrevehetővé azokat.

Hegek eltüntetése tetoválással

Egy műtét, baleset vagy égési sérülés óriási megterhelést jelent a szervezetnek, ráadásul az utánuk maradó nyomok akár örökké emlékeztetnek a kellemetlen eseményre. Vannak, akik szeretnék megtartani ezeket a nyomokat, ám többségben vannak azok, akik inkább szabadulnának tőlük. Van megoldás: a begyógyult, már kifehéredett vagy elsötétedett hegek tetoválással elfedhetők, az észrevehetőségük nagy mértékben csökkenthető. Majdnem mindegy, hogy balesetből, műtétekből fennmaradó hegek arcról vagy más testtájékról való eltüntetése a cél, speciális technikámmal ez szinte minden esetben lehetséges.

Stria eltüntetése tetoválással

A különböző hegek mellett gyakori, amikor valaki a bőrén megjelenő striákat szeretné eltüntetni. A striák megjelenése a testsúly hirtelen megnövekedésének vagy csökkenésének az eredménye – terhesség, gyors hízás és fogyás vagy gyors kamaszkori növekedés is okozhatja. Ilyen esetekben a bőr megnyúlik, és a bőrhúzódás miatt vonalszerű hegek jelennek meg a bőrön, amelyek hagyományos módszerekkel kevés eredménnyel tüntethetők el. Szerencsére az orvosi tetoválás a striák fehéres színének megváltoztatásával komoly eredményeket tud felmutatni a megjelenés javítása terén.

Az orvosi tetoválás módszere

Legyen szó hegekről vagy striákról, az orvosi tetoválás folyamata hasonló. A bőrhibák elsősorban a hegek és a többi bőrfelület színének eltérése miatt látványosak, ezért a megfelelő szín kikeverése után a hegeket, a bőr színével megegyező színűre tetováljuk. Az orvosi tetoválás során speciális pigmenteket, festékanyagot juttatunk a bőrbe a saját fejlesztésű technikáimmal. Itt a technológia sokszor jelentősen eltér a megszokott sminktetováló módszerektől, ezért csak referenciával rendelkező szakemberhez szabad fordulni.

Amennyiben bármilyen kérdése van, forduljon kollégáinkhoz! Amennyiben érdeklik sminktetováló képzéseink, tekintse meg a részleteket!