fbpx
Vitiligo tetoválás előtt és után

Vitiligo tetoválás, pigmentfolt eltávolítás

Vitiligo eltávolítása, fedése orvosi tetoválással

Egy pigmenthiánnyal járó bőrelváltozás a vitiligo, ami úgynevezett fehérfolt betegségként is él a köztudatban. Jellemzően kamaszkort követően alakul ki, nőket és férfiakat is egyaránt érint. Leggyakrabban genetikai tényezőkből eredeztetik, de a pontos kialakulási okokról sok mindent máig sem lehet tudni, vagyis arról, hogy egy bizonyos ponton, életkoron túl, miért is veszít a bőr foltokban a pigmenttartalmából. Sok esetben egy erős stressz állapot miatt, vagy egy szervezeten belüli gyulladás következtében alakul ki. A pigmentfolt eltávolítás ma már egy biztonságos, fájdalommentes eljárás, amivel szebb, esztétikusabb lehet a bőr

A vitiligo pigmenthiány az emberiség 2%-át érinti

A fehérfolt betegség lehet veleszületett, de kialakulhat idővel is; leggyakrabban a kézfejen és az arcon jelenik meg, de nem ritka, hogy több testtájra, extrém esetben a teljes testfelületre is kiterjed a foltosodás. Az, hogy ki miképp éli meg ezt a fajta bőrállapotot, nagyon eltérő. Vannak, akik büszkén, emelt fővel viselik egyedi megjelenést kölcsönző, sajátos foltjaikat, míg mások igyekeznek azokat minél jobban elrejteni a kíváncsi tekintetek elől. Most azokhoz szólunk, akik hosszú távú és hatékony megoldást keresnek erre a problémára, valami olyat, ami túlmutat a különféle kozmetikai cikkek napi használatán. A pigmentfolt eltávolítás lényege tulajdonképpen az, hogy orvosi tetoválással speciális, a bőr eredeti színével megegyező pigmentek kerülnek a fehér foltok helyére. A variációk tárháza gyakorlatilag végtelen, hiszen maguk a pigmentek egyedi keverékek lesznek, hiszen a cél az, hogy minél természetesebb hatást keltsenek.

A festékhiányos terület tetoválása

A vitiligo tetoválás kiváló lehetőség, aminek segítségével, ha nem is az egész testen, de a zavaró, látványosabb helyeken teljes mértékben kiegyenlíthető a bőrszín. A vitiligo tetoválás nekik jelent kiváló lehetőséget, hiszen ha nem is az egész testen, de a zavaró, látványosabb helyeken teljes mértékben kiegyenlíthető a bőrszín. A vitiligo camouflage is orvosi tetoválás, ami során a bőr eredeti árnyalatát, vagyis az eltérő színt tetováljuk a fehér foltok helyére, így kellően egységesíthető a bőrszín. Ez sem egy alkalmas beavatkozás, a tökéletes végeredményhez legalább két-három találkozó szükséges. Nagyon fontos azonban, hogy csakis referenciákkal rendelkező szakembert keressünk fel a problémával, ugyanis ez a technika és a felhasznált eszközök, pigmentek speciálisan erre a célra készülnek, és nem azonosak a smink vagy testtetoválás során használt anyagokkal!


Ha felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnél többet is megtudni a biztonságos
vitiligo tetoválásról, szakembereink minden fontos részletről tájékoztatnak. Ha szakemberként keresnél fel minket, magas színvonalú képzésünkön segítünk elsajátítani a pigmentfolt eltávolítás minden részletét.

További képek a orvosi tetoválásokról a GALÉRIÁBAN

Vitiligo tetoválás árak – camouflage

  • Esztétikai fedés orvosi pigmenttel. Az ár minden esetben személyes konzultáció után kerül megállapításra. Alapesetben négyzetcentiméterenként 10.000 Ft

Gyakran ismételt kérdések a vitiligo tetoválás kapcsán

Milyen kizáró okai vannak a pigmentfolt elfedésének?

Vitiligo tetoválás, pigmentfolt eltávolítás nem végezhető a terhesség időszakában, illetve aktív bőrbetegségek vagy gyulladt bőr esetén sem. Nem készítünk tetoválást akkor sem, ha terjed még a vitiligo. Azt szoktuk mondani, minimum 1 évig stagnálnia kell, hogy mi kezelni tudjuk. Ugyanakkor fel szoktuk hívni pácienseink figyelmét arra is, hogy szoptatáskor fennáll annak a lehetősége, hogy elapadhat a kismama teje, mivel tetoválás során trauma éri a szervezetet, a bőrt.

Fájdalmas a vitiligo tetoválás?

Teljesen egyénfüggő, kinek milyen a fájdalom küszöbe.
Ha szükséges, a kezelés előtt helyi érzéstelenítést végzünk, így a beavatkozás minimális kellemetlenséggel jár.

Mennyire biztonságos ez az eljárás?

Teljesen biztonságos, organikus pigmentekkel dolgozunk, ami hamar bejut a bőrben, ezáltal kisebb trauma éri a felületet. A kezelést konzultáció előzi meg, valamint minden esetben megkérjük vendégünket, hogy vérvételre, illetve szakemberhez menjen el.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Ez minden esetben a terület nagyságától függ. Általában 20-30 perc, de ha nagyobb területről van szó lehet 60 perc is.

Mire kell odafigyelnem pigmentfolt fedése előtt?

Figyelj arra, hogy a kezelést megelőző 2 hétben ne napozz, de kerüld a szoláriumozást és a barnító krémeket is! Első konzultációnkon mindenről részletesen felvilágosítunk.

Autoimmun betegségem van. Így is lehet vitiligo tetoválásom?

Gyakran fordulnak hozzánk olyan páciensek, akiknek autoimmun betegség miatt alakult ki vitiligo a kézfején, az arcán, a köldöke körül. Természetesen ebben az esetben is hatékony lehet ez a megoldás, tehát az sem kizáró ok, ha a vitiligo, mint társbetegség jelenik meg valamilyen más betegség mellett. De mindenképpen orvos véleményét is ki kell kérni ez esetben!

Orvosi tetoválással véglegesen eltávolíthatóak a foltjaim?

Teljesen tökéletes megoldás nincs, de tartósan és látványosan kendőzhető a vitiligo orvosi tetoválással. Pár évre nyújthat megoldást, mert fokozatosan elhalványodik, így újra meg kell majd ismételni bőrszíntől függően.

Hogyan lesz újra egyenletesebb, esztétikusabb a bőrszínem?

A pigmentfolt eltávolítás lényege, hogy orvosi tetoválással speciális, a bőr eredeti színével megegyező pigmenteket juttatunk a fehér foltok helyére. A pigmentek egyedi keverékek így keltik a lehető legtermészetesebb hatást.

Mennyibe kerül a vitiligo tetoválás?

A vitiligo tetoválás ára a terület és a testrész elhelyezkedés nagyságától függ. Mindenképpen előzetes konzultáció szükséges az ár megállapításához.

Velem született vitiligom van. Így is eltűntethető?

Igen. Függetlenül attól, hogy genetikai rendellenességként vagy valamilyen autoimmun betegség hatására, egy bizonyos életkorban jelentkezik a vitiligo, orvosi tetoválással remekül egységesíthető a bőrszín. Az sem kizáró ok, ha valaki ilyen foltokkal születik