fbpx

Vitiligo tetoválás, pigmentfolt eltávolítás

Vitiligo elfedése

Vitiligo eltávolítása, fedése orvosi tetoválással

Egy pigmenthiánnyal járó bőrelváltozás a vitiligo, ami úgynevezett fehérfolt betegségként is él a köztudatban. Jellemzően kamaszkort követően alakul ki, nőket és férfiakat is egyaránt érint. Leggyakrabban genetikai tényezőkből eredeztetik, de a pontos kialakulási okokról sok mindent máig sem lehet tudni, vagyis arról, hogy egy bizonyos ponton, életkoron túl, miért is veszít a bőr foltokban a pigmenttartalmából. Sok esetben egy erős stressz állapot miatt, vagy egy szervezeten belüli gyulladás következtében alakul ki. A pigmentfolt eltávolítás ma már egy biztonságos, fájdalommentes eljárás, amivel szebb, esztétikusabb lehet a bőr

A vitiligo pigmenthiány az emberiség 2%-át érinti

A fehérfolt betegség lehet veleszületett, de kialakulhat idővel is; leggyakrabban a kézfejen és az arcon jelenik meg, de nem ritka, hogy több testtájra, extrém esetben a teljes testfelületre is kiterjed a foltosodás. Az, hogy ki miképp éli meg ezt a fajta bőrállapotot, nagyon eltérő. Vannak, akik büszkén, emelt fővel viselik egyedi megjelenést kölcsönző, sajátos foltjaikat, míg mások igyekeznek azokat minél jobban elrejteni a kíváncsi tekintetek elől. Most azokhoz szólunk, akik hosszú távú és hatékony megoldást keresnek erre a problémára, valami olyat, ami túlmutat a különféle kozmetikai cikkek napi használatán. A pigmentfolt eltávolítás lényege tulajdonképpen az, hogy orvosi tetoválással speciális, a bőr eredeti színével megegyező pigmentek kerülnek a fehér foltok helyére. A variációk tárháza gyakorlatilag végtelen, hiszen maguk a pigmentek egyedi keverékek lesznek, hiszen a cél az, hogy minél természetesebb hatást keltsenek.

A festékhiányos terület tetoválása

A vitiligo tetoválás kiváló lehetőség, aminek segítségével, ha nem is az egész testen, de a zavaró, látványosabb helyeken teljes mértékben kiegyenlíthető a bőrszín. A vitiligo tetoválás nekik jelent kiváló lehetőséget, hiszen ha nem is az egész testen, de a zavaró, látványosabb helyeken teljes mértékben kiegyenlíthető a bőrszín. A vitiligo camouflage is orvosi tetoválás, ami során a bőr eredeti árnyalatát, vagyis az eltérő színt tetováljuk a fehér foltok helyére, így kellően egységesíthető a bőrszín. Ez sem egy alkalmas beavatkozás, a tökéletes végeredményhez legalább két-három találkozó szükséges. Nagyon fontos azonban, hogy csakis referenciákkal rendelkező szakembert keressünk fel a problémával, ugyanis ez a technika és a felhasznált eszközök, pigmentek speciálisan erre a célra készülnek, és nem azonosak a smink vagy testtetoválás során használt anyagokkal!


Ha felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnél többet is megtudni a biztonságos
vitiligo tetoválásról, szakembereink minden fontos részletről tájékoztatnak. Ha szakemberként keresnél fel minket, magas színvonalú képzésünkön segítünk elsajátítani a pigmentfolt eltávolítás minden részletét.