fbpx
sminktetováló szakmai nap

Első sminktetováló szakmai nap

Túl vagyunk az első sminktetováló szakmai napon, nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy ennyien érdeklődtetek és ennyien kíváncsiak voltatok a rendezvényre. Reméljük a legközelebbi szakmai napon még több kollégával találkozhatunk. 

A hétvégén ezzel együtt sikeresen lezajlott az első nemzetközi sminktetováló verseny magyar elődöntője. Így a szakmai nappal egybekötve megtartottuk a Wulop elődöntőjének díjkiosztóját.
A januárban megalakult BKIK sminktetoválók és sminktetováló termékeket forgalmazók szakmai csoportja első alkalommal rendezte meg szeptember 17.-én a Sminktetováló szakmai napot. Sok olyan információt osztottak meg az előadók, amik a sminktetoválók számára elengedhetetlenek.
Célunk, hogy egy átfogó, jó rendszerű szakmát hozzunk létre ebben az országban. A sminktetoválás jövőjét egy magasabb szintre emeljük, valamint folyamatos információ áramlást tegyünk lehetővé és összefogjuk a kollégákat egy közös cél érdekében. Elértük azt, hogy Magyarországon, a sminktetoválás egy különálló szakma lett, mely a kozmetikus képzésre épül rá. 
Szeretnénk, ha egy egységes rendszer alakulna ki a sminktetoválásban, gondolunk itt például a higiéniai protokollra, beleegyező nyilatkozatra.
Ezért gondoltuk, hogy ezekről az érdekes témakörökről tartunk nektek beszámolót. Természetesen mindenkinek lehetősége van rá, aki tagja a Sminktetoválók szakmai csoportjának, hogy szakmai jellegű előadásokat tartson.

Bővebben, az előadásokról

A szakmai nap első előadójaként Gáspár Melinda, a Sminktetoválók szakmai munkacsoportjának az elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében útmutatót adott a jövőre vonatkozóan, a helyes higiéniával kapcsolatos általános követelményekről, amire sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni egy sminktetováló szalonban.

Vörös Gubicza Zsanett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója ismertette az új programkövetelményt, hogy milyen formában fog megváltozni a sminktetováló szakma, mind az oktatásban, képzések kialakításában, jogosultságokban.

Patkós Alexandra a marketing fogalmát körbejárva mutatta be prezentációját, hogy mennyire fontos, milyen mértékben kell alkalmaznunk ezt a tudást, eszközt, hogy érvényesülni tudjunk a szakma rengetegében.

Wolf Gina, a szakmai munkacsoport alelnöke röviden ismertette az aláírási nyilatkozat fontosságát, amely egy sminktetováló szalonjában nélkülözhetetlen dokumentumként szolgál. Minden szolgáltatás megkezdése előtt az ügyfélnek alá kell írnia, ezzel levédve és megkímélve magad rengeteg reklamációtól és fejfájástól.

Siska Edina összefoglalójából megismerhettük azokat a bizonyos javítási irányelveket, amik a leginkább javasoltak egy adott területre egy adott problémára. Mi a vállalható és mi nem? Fedés? Lézer? Kémiai eltávolítás? Javítások A-Z-ig!

Vámos Mónika előadása a kontraindikációk figyelembe vételét hangsúlyozta, miszerint óriási felelősség sminktetoválást készíteni és fel kell tudnunk ismerni az elemi elváltozásokat, betegségeket,bőrképet, lelki állapotot, különleges helyzetek, amik esetén nem végezhető el a sminktetoválás! Ez minden esetben a sminktetováló felelőssége, nem a vendégé! 

Dr.Richlach Mónika GDPR szakértő, jogász prezentációjával betekintést nyerhettünk a referencia képek jogi vonatkozásaiba.

A GDPR egy általános adatvédelmi rendelet, amely elég nagy jelentőséget tulajdonít a mi szakmánkban is. Egy megfelelő példa rá, miszerint jogilag egyetlen kép sem használható fel, amihez a vendég írásban hozzá nem járult.

Egy szuper, izgalmas és eseménydús hétvégét zártunk, nagyon köszönjük az előadóknak, azoknak akik részt vettek a szakmai napon. Bízunk benne, idővel egyre nagyobb létszámmal, közös erőfeszítéssel elérjük ennek a gyönyörű szakmának a virágzását.
Aki szeretne csatlakozni, bátran keressen minket, hiszen a Sminktetoválók szakmai csoportjának tagjai első kézből értesülhetnek a változásokról.

Rólunk mondták

Kamondi Flóra
Tovább olvasom
Melinda egy nagyon profi szakember! Természetes hatású tetoválásokra törekszik és igényes munkák kerülnek ki a kezei alól! A legjobb,legkedvesebb,legfelkészültebb szakember akivel eddig találkoztam. Alázatos a munkájában és mindig a vendég az első számára. Törekszik arra,hogy egyre jobb legyen és egyre nagyobb sikereket érhessen el. Engem nagyon hasznos tanácsokkal látott el és a régi erős sminktetoválásomat tüntette el gyorsan és fájdalommentesen. Az új tetoválásomnak köszönhetően újra lágy és természetes arc néz vissza rám a tükörbe. A szalonja exkluzív, igényes, tiszta , stílusos, egy külön élmény betérni oda. A profizmus itt kezdődik!!!! Mindenkinek ajánlom!
Csejtei Hajnalka
Tovább olvasom
Tegnap készítette el Melinda szálas technikával a szemöldök tetoválásomat. Nagyszerű szakember, ajánlani tudom mindenkinek, mert kiváló ízléssel készíti el a hozzád illlő formát. Nagyon boldog vagyok, hogy őt választottam!
Kiss Alexandra
Tovább olvasom
Melinda szálas szemöldök tetoválást készített nekem. Nagyon tetszik a végeredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek! ☺️
M Mariann
Tovább olvasom
Melinda minden szempontból a legjobb választás. Művész, maximalista, professzionalista, jó ember. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeretné megtartani a természetességet, de tökéletesítve Melinda keze által.
Papp-Budavári Krisztina
Tovább olvasom
Melinda rendkívül kedves, és remek szakember! Bátran ajánlom! Öröm hozzá visszajárni!
Varga Szilvia
Tovább olvasom
Melinda nagyon jó szakember, rendkívül kedves és precíz. Ajánlom mindenkinek.
Nagy Fruzsina
Tovább olvasom
Túlzás nélkül a legjobb a szakmában! Örülök, hogy rátaláltam, az elrontott csúnya szemöldökömből valami csodát varázsolt! Öröm hozzá visszatérni.☺️
Almási Edit
Tovább olvasom
Melinda maga a stílus és elegancia. Ezt tükrözi mind a szalon ahová belépünk illetve minőségi, professzionális munkája is.
Előző
Következő

Hasonló bejegyzések