fbpx
alapképzés

Hivatalos szakképesítést nyújt a sminktetováló alapképzés

Bizonyos változások következtek be a sminktetováló alapképzés kapcsán.

Bizonyára sokan érzékelték, hogy a sminktetováló szakmában micsoda fejetlenségek tomboltak az elmúlt években. Ez érintett minden szépségszakmában dolgozó kolléganőt, hiszen a vendégeken látni sokszor „szebbnél- szebb” sminktetoválásokat! Páran a szakmából összefogva kezdeményeztek egy programkövetelményt, ami rendszerbe foglalja a sminktetoválók képzését, munkájuk egységes keretrendszerbe való foglalását. Hiszen eddig, akinek kozmetikus végzettsége volt, az tetoválhatott, függetlenül attól, hogy milyen területet, hol, és mennyi időben, és milyen minőségben sajátította el az alapokat. Ez a rendszer alapjaiban volt hibás, mert ehhez sajnos érdemi oktatás semmilyen formában nem létezett a kozmetikus iskolákon belül. Hiszünk és bízunk benne, hogy a szakmában dolgozók többsége is érzi, hogy ennek a változásnak éppen itt volt az ideje.

2022. január 25-én megalakult a Sminktetoválók Szakmai Csoportja a BKIK-n belül. Ez volt az első lépés.
2022. augusztus 22-én hivatalosan is bekerült az IKK programkövetelményeibe a sminktetováló programkövetelmény.

Mit jelent ez?

Ezen naptól kezdve hivatalosan, tanúsítvánnyal ellátva csak a programkövetelményben meghatározott szakmai követelmények szerint, és az abban meghatározott óraszámnak megfelelően lehet alapképzést tartani és végezni. Alaptanfolyamot, mivel innentől ez szakmai alapképzésnek minősül, csak az tarthat, akinek a felnőttképzési rendszerben bejelentett és E számmal rendelkező jogosultsága van! Erre bármely oktatónak, aki megfelel majd az oktatói követelményeknek lehetősége van igényelni!

Miért jó ez a sminktetoválóknak?

Nem lesz 1 napos sminktetováló alapképzés, amik semmilyen tudást nem adnak!

Nem lesznek szemöldök tetováló szakemberek! Kozmetikus is tud szempillát festeni, ismeri a bőr szerkezetét, masszíroz, tisztító kezeléseket, anti-aging kezeléseket csinál, gyantáz… Ebből van, aki specializálja magát, de az alap tudása meg van mindenhez. Mi hisszük, hogy a sminktetováló is akkor SMINKTETOVÁLÓ, ha a szakma egészét ismeri! Mostantól az alapképzésben szemöldök, szem és száj, az arc mindhárom területének ismerete kötelező.

A tanfolyamokat követően hivatalos akkreditált vizsgaközpontban vizsgát kell tenni, melyre csak FAR rendszerben rögzített tanúsítvánnyal lehet jelentkezni. Ez eddig nem volt. És itt érkezik el a legfontosabb pont, hiszen ez lesz az a szűrő, amivel kiszűrhető azok a nem szakemberek, akik magabiztosságukkal szeretnék pótolni a tudás hiányát. Ne felejtsük el, ez egy felelősségteljes szakma! Évekig tartó változást eredményező kezelést készítünk a vendég arcára!

Az alapképzés kozmetikus végzettség, és gyakorlat mellet végezhető el! Nem fogadható el, hogy míg más éveken keresztül időt, energiát, pénzt sem spórolva végig járta az utat, hogy jó sminktetováló szakember legyen, addig más az irodából kipattanva 2 hét alatt sminktetoválóvá avanzsálja magát a youtuberól, vagy Magyarországon semmilyen engedéllyel nem rendelkező külföldi csodatrénerektől egy-két nap alatt sajátítja el a szakmát.

Rólunk mondták

Kamondi Flóra
Tovább olvasom
Melinda egy nagyon profi szakember! Természetes hatású tetoválásokra törekszik és igényes munkák kerülnek ki a kezei alól! A legjobb,legkedvesebb,legfelkészültebb szakember akivel eddig találkoztam. Alázatos a munkájában és mindig a vendég az első számára. Törekszik arra,hogy egyre jobb legyen és egyre nagyobb sikereket érhessen el. Engem nagyon hasznos tanácsokkal látott el és a régi erős sminktetoválásomat tüntette el gyorsan és fájdalommentesen. Az új tetoválásomnak köszönhetően újra lágy és természetes arc néz vissza rám a tükörbe. A szalonja exkluzív, igényes, tiszta , stílusos, egy külön élmény betérni oda. A profizmus itt kezdődik!!!! Mindenkinek ajánlom!
Csejtei Hajnalka
Tovább olvasom
Tegnap készítette el Melinda szálas technikával a szemöldök tetoválásomat. Nagyszerű szakember, ajánlani tudom mindenkinek, mert kiváló ízléssel készíti el a hozzád illlő formát. Nagyon boldog vagyok, hogy őt választottam!
Kiss Alexandra
Tovább olvasom
Melinda szálas szemöldök tetoválást készített nekem. Nagyon tetszik a végeredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek! ☺️
M Mariann
Tovább olvasom
Melinda minden szempontból a legjobb választás. Művész, maximalista, professzionalista, jó ember. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeretné megtartani a természetességet, de tökéletesítve Melinda keze által.
Papp-Budavári Krisztina
Tovább olvasom
Melinda rendkívül kedves, és remek szakember! Bátran ajánlom! Öröm hozzá visszajárni!
Varga Szilvia
Tovább olvasom
Melinda nagyon jó szakember, rendkívül kedves és precíz. Ajánlom mindenkinek.
Nagy Fruzsina
Tovább olvasom
Túlzás nélkül a legjobb a szakmában! Örülök, hogy rátaláltam, az elrontott csúnya szemöldökömből valami csodát varázsolt! Öröm hozzá visszatérni.☺️
Almási Edit
Tovább olvasom
Melinda maga a stílus és elegancia. Ezt tükrözi mind a szalon ahová belépünk illetve minőségi, professzionális munkája is.
Előző
Következő

Hasonló bejegyzések