fbpx
striák

Orvosi tetoválással elfedhetőek a striák

Mik is a striák?

A striák, bőrfelszín vörös vagy fehér színű, a környezethez képest kissé besüppedt, széles vonalai. Leggyakrabban a hason, a csípőkön, a melleken, a combokon, a vállakon alakulnak ki. 
Az irha, kollagén és rugalmas rostjai károsodnak, emiatt az irha elveszti rugalmasságát és szakad. Ezután válik láthatóvá, és alakul ki egy kezdeti vöröses elszíneződés. 
A striák kialakulásának oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. A kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, azonban sajnos a genetikai meghatározottság is negatív irányban befolyásolja a folyamatot. Így ha valakinek az édesanyja is küzdött ezzel a jelenséggel, annak sokkal jobban oda kell figyelnie a megelőzésre.

Kinél alakulhatnak ki striák?

Ezek a csíkok nagyon sok embert érintenek, jellemzően nagy hízás vagy fogyás után jelentkeznek, terhesség következtében, vagy ha valaki túl intenzíven folytatja a testépítést. Gyakori a striák kialakulása a hirtelen megnövő fiatalokon.

Hogyan tudjuk kezelni a területet?

Szerencsére, a modern orvos-kozmetológiai technológiáknak köszönhetően, a stria eltüntetése ma már nem lehetetlen feladat. Azokat a területeket, ahol striák alakulnak ki, tudjuk orvosi tetoválással kezelni.
Az orvosi tetoválás során speciális pigmenteket juttatunk a bőrbe, Melinda saját fejlesztésű technikájával. Ez a technika sokszor jelentősen eltér a megszokott sminktetováló módszerektől, ezért csak referenciával rendelkező szakemberhez szabad fordulni. 
A képen 1 kezelés után már látható a javulás, de természetesen fokozatosan kell a színt a bőrhöz illeszteni, nehogy túl sok legyen. Teljes fedést minden esetben a korrekció után kapunk. 

Rólunk mondták

Kamondi Flóra
Tovább olvasom
Melinda egy nagyon profi szakember! Természetes hatású tetoválásokra törekszik és igényes munkák kerülnek ki a kezei alól! A legjobb,legkedvesebb,legfelkészültebb szakember akivel eddig találkoztam. Alázatos a munkájában és mindig a vendég az első számára. Törekszik arra,hogy egyre jobb legyen és egyre nagyobb sikereket érhessen el. Engem nagyon hasznos tanácsokkal látott el és a régi erős sminktetoválásomat tüntette el gyorsan és fájdalommentesen. Az új tetoválásomnak köszönhetően újra lágy és természetes arc néz vissza rám a tükörbe. A szalonja exkluzív, igényes, tiszta , stílusos, egy külön élmény betérni oda. A profizmus itt kezdődik!!!! Mindenkinek ajánlom!
Csejtei Hajnalka
Tovább olvasom
Tegnap készítette el Melinda szálas technikával a szemöldök tetoválásomat. Nagyszerű szakember, ajánlani tudom mindenkinek, mert kiváló ízléssel készíti el a hozzád illlő formát. Nagyon boldog vagyok, hogy őt választottam!
Kiss Alexandra
Tovább olvasom
Melinda szálas szemöldök tetoválást készített nekem. Nagyon tetszik a végeredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek! ☺️
M Mariann
Tovább olvasom
Melinda minden szempontból a legjobb választás. Művész, maximalista, professzionalista, jó ember. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeretné megtartani a természetességet, de tökéletesítve Melinda keze által.
Papp-Budavári Krisztina
Tovább olvasom
Melinda rendkívül kedves, és remek szakember! Bátran ajánlom! Öröm hozzá visszajárni!
Varga Szilvia
Tovább olvasom
Melinda nagyon jó szakember, rendkívül kedves és precíz. Ajánlom mindenkinek.
Nagy Fruzsina
Tovább olvasom
Túlzás nélkül a legjobb a szakmában! Örülök, hogy rátaláltam, az elrontott csúnya szemöldökömből valami csodát varázsolt! Öröm hozzá visszatérni.☺️
Almási Edit
Tovább olvasom
Melinda maga a stílus és elegancia. Ezt tükrözi mind a szalon ahová belépünk illetve minőségi, professzionális munkája is.
Előző
Következő

Hasonló bejegyzések